torsdag den 21. marts 2013

Update på lydbøger i iTunes

Jeg plejer at være den flinke datter og hjælpe mine forældre med at putte deres lydbøger ind i iTunes, så de kan høre bøgerne på deres iPods. Og det plejer at være en krig at få det til at fungere. (Men lydbøger er der jo den kompleksitet, at det ikke er helt ligegyldigt i hvilken rækkefølge lydfilerne optræder)

Jeg har tidligere lavet en lækker 21(!!!) punkts liste over, hvordan man gør og ja! tidligere har Apple og iTunes bare ikke været lydbøgernes ven! Men det ser ud til, at de begynder at vifte med det hvide flag nu. Det er i hvert fald blevet væsentlig lettere på den nyeste version af iTunes
  1. Man starter med at suse alle lydfilerne ind på computeren: åben lydbogen i Stifinderen, kopier alle filer og paste dem ind i en mappe under iTunes mappen (jeg er faktisk ikke sikker på, at det er nødvendigt men det gjorde jeg) som man så kalder det bogen hedder
  2. Dernæst skal man sørge for, at man har "Musik" vinduet åbent i iTunes.
  3. Fra "Filer" i iTunes vælger man "Føj mappe til bibliotek" og vælger så den mappe man lagde lydbogen i
  4. Herefter kopierer man alle lydbogsfilerne i iTunes over i en spilleliste som man opkalder efter lydbogen
Og det er sådan set bare det. Lidt lettere end at gå gennem 21 træge trin, hvor man skulle ind i hver enkelt lydfil og navngive dem.

onsdag den 20. marts 2013

Sofakartoffel

Nå, men så er jeg så blevet sådan en sofakartoffel der har Home Trio fra TDC. Jeg har altid syntes, at fjernsyn på fjernsynet var lidt gammeldags og sårn...sofakartoffel-agtigt for de sofakartoffel-agtige typer som jeg ikke hørte til. For at se selvsamme serier osv på computeren, det er naturligvis en helt anden sag end at smide sig foran fjerneren og bare tage til takke med, hvad fjernsynskanalerne synes de vil servere for en.

Samtidig er jeg jo blevet forvent på mine andre skærme med, at jeg bare lige frit kan skifte skærm. Feks har hentet en jeg Istanbul guide fra Lonely Planet som jeg i stuen læser på min iPad og i sengen læser på min Kindle (for jeg kan åbenbart ikke flytte iPad'en), og da jeg i søndags kom alt for tidligt til en aftale, kunne jeg jo lige læse videre på min telefon ude i byen.

Den slags var jeg afskåret fra på fjerneren. Indtil nu. Nu kan jeg simpelthen optage ting i stuen og et par dage senere kan jeg starte med at se min optagelse i køkkenet og se slutningen i soveværelset, hvis det er det jeg vil. Altså! Det ér sgu smart.

Hvis jeg bliver træt af det, fjernsynskanalerne synes de skal servere for mig (og jeg har set alle mine optagelser), så kan jeg fortsætte mit sofakartoffelliv med at se film og serier som TDC giver mig adgang til. Fra sofaen/sengen/køkkenet. Både gratis (ældre) film og serie og nye som man så skal leje. Men som vi sofakartofler foretrækker det, så behøver vi ikke flytte os fra sofaen for at leje film. Det er bare et par klik på fjernbetjeningen, så er der videoaften!



Det billigste tv fra TDC koster 419 kr om måneden (det er langt fra gratis at være en sofakartoffel), men man får så også bredbånd og telefoni med. Og gratis musik som man også kan tage med på sin smartphone. Heldigvis kan man nu få mobil i stedet for fastnet. (Jeg kan virkelig ikke se det smarte i fastnet telefoni, men efter min oplevelse med TV, kan jeg jo ikke udelukke at jeg pludselig ser fastnettelefoni-lyset og bliver fan)

TDC TV kan købes her

lørdag den 16. marts 2013

Netavisopsætning

Ind i mellem kan man få en fornemmelse af, at der ikke bliver tænkt meget over opsætning på netaviser. Eller måske gør der netop.

Faldt over nedenstående på Politiken.dk. To portrætteringer af to kvinder placeret lige ved siden af hinanden. Samme skælmske udtryk? Næsten samme positur i hvert fald


fredag den 8. marts 2013

Kindle på Mac

Jeg har Kindle app'en på min Android telefon, på min iPad og naturligvis har jeg også adgang til mine Amazon Kindle bøger på min Kindle ebogslæser. Men faktisk ikke på min Mac. I hvert fald ikke før nu.

Basically handler det jo om 4 sekunders search på Google, så har man den rigtige Kindle app til Mac. Derefter skal man lige fumle med at få programmet ned i Applications mappen, men det er sådan set også nemt nok

Og se så, hvad man så kan bladre i:



Her kan Kindle til Mac hentes

tirsdag den 5. marts 2013

Kalorietælling

Jeg fik forleden en prøve på en Raw Bite bar med kokos. Det ser jo sundt og godt ud men sådan noget råhed. Den er da heller ikke sødet med almindelig raffineret sukker, men med dadler. Jamen altså! Kan det være bedre?

Tjaeh...når man kigger på kalorieindholdet, så viser det sig, at der er 426 kcal pr 100 gram. Det siger ikke nødvendigvis så meget, men hvis man går ind på kalorietabel.dk, så kan man se, at en gulerod i sammenligning har et kalorieindhold på 36 kcal pr 100 gram

I det hele taget kan man blive klog på mange ernæringsmæssige ting på Kalorietabel.dk, bla også fordelingen af protein, fedt og kulhydrater i de forskellige fødevarer. Designet er måske ikke det mest funky (men er det også nødvendigt når man kigger fødevaretabeller?), men det er meget overskueligt.


mandag den 4. marts 2013

To fluer for hjertet

Jeg traskede en hel del rundt i går. Først for at nyde det dejlige vejr og derefter en anden og ny gåtur hen for at købe kaffebønner til vores nye maskine. På Ruteopmåleren kan jeg se, at jeg har gået omkring 6 km,  og det betyder, at jeg i princippet har snydt Hjerteforeningen for 6 kr. Jeg havde nemlig ikke min telefon med!


Firmaet bag Becel donerer nemlig 1 kr pr tilbagelagt km til Hjerneforeningens forskning i hjertesundhed. De tilbagelagte kilometer registreres vha en app til Apple eller Android  - så det er altså vigtigt at slå den til (og huske din telefon), når du går eller løber en tur

Ifølge Hjerteforeningen dør flere end 7000 kvinder årligt af en hjertekarsygdom. Og flere kvinder kunne overleve, hvis vi vidste mere om deres hjerter. Målet er, at der fra 2020 årligt dør 2000 færre kvinder af en hjertekarsygdom*. Men det kræver altså bla penge til forskning

Det her er noget så sjældent som et tilfælde, hvor du kan slå to fluer med ét smæk. Du kan gå eller løbe dig til gavn for dit eget hjerte samtidig med, at du samler penge ind til almenets nytte.

App'en er gratis og du kan hente den til Apple her og til Android her eller hente den via nedenstående QR kode


*Noget som jeg har hørt fra en pige der forsker bla i hjertesygdomme er, at der forskes langt mere i mænds hjertesygdomme og forebyggelse end kvinders. Årsagen er, at der i kvindekroppen findes alle de hersens hormoner, hvis niveau ændrer sig i løbet af måneden og i løbet af en kvindes liv. Det betyder, at det er meget sværere at blive klog på bla hjertesygdomme hos kvinder. 

Men det betyder jo for helvede ikke, at vi ikke også gerne vil undgå at blive syge og at vi ikke også gerne vil kunne behandles, hvis vi bliver syge